Interview | Trouw

Van conflict tot gijzeldrama

Het lijkt haast onafwendbaar. Ahmet O. en zijn vrouw Ayse zijn zo verwikkeld in de nachtmerrie die hun grand café is geworden, dat escalatie niet kan uitblijven. Naar hun gevoel is er sprake van tegenwerking en vriendjespolitiek bij de gemeente.

Op 16 juni 2008 is Almelo wereldnieuws. Nadat Ahmet zijn droom in brand heeft gestoken, gaat hij, twee pistolen op zak, naar het stadhuis, zet zijn Opel in lichterlaaie en gijzelt een wethouder en vier ambtenaren. 'Gemeente altijd probleem',...

Interview | Public Mission

Interview in Public Mission

In het juninummer (2013) van Public Mission, vakblad over en voor het openbaar bestuur, staat een interview met Mirjam Pool onder de prikkelende titel: 'Overheden moeten slachtoffer durven zijn'. 

De tekst is hier online te lezen.

Interview | RTV Oost

Bij RTV Oost

Op woensdag 15 mei 2013 was Mirjam Pool een van de gasten in het tv-programma En Dan Nog Even Dit (EDNED). Bekijk de uitzending hier.

In het radioprogramma Het Ochtendhumeur werd Mirjam op zaterdag 18 mei 2013 geïnterviewd door presentatoren Jan Medendorp en Martin Steenbeeke. 

Interview | rePublic.nl

'Ahmet werd slachtoffer, Almelo kreeg de zwartepiet'

Op maandag 16 juni 2008 gijzelde een Almelose restauranthouder op het stadhuis een wethouder en vier ambtenaren. Tot verbazing van publicist Mirjam Pool keerde de publieke opinie zich in de dagen daarna vooral tegen de gemeente, en niet tegen de gewapende gijzelnemer. Pool schreef een boek over de zaak, dat vandaag verschijnt.

Pool maakte de gijzeling van nabij mee. Ze was tijdelijk als externe bij de...