Lokale websites over Almelo

Een aantal particuliere websites die het lokale nieuws in Almelo op de voet volgen en door inwoners als bron van informatie worden gebruikt. De ene site is wat opiniërender, om niet te zeggen gekleurder, dan de andere.

De Geleraaf is een begrip in Almelo. Een zeer actieve, doorgaans goed geïnformeerde site met een breed palet aan onderwerpen. Een podium voor politieke partijen en persberichten maar vooral bekend van de fotoreportages.

AlmeloNieuws.nl houdt de lokale politiek nauwgezet bij en schrijft regelmatig scherp over de gemeente. Ook actief met fotoreportages van evenementen, recepties, haringparty’s.

AlmeloAnders heeft een journalistieke inslag, maar is bovenal kritisch en steekt antipathieën niet onder stoelen of banken. Er wil nog wel eens gevoelige informatie naar de redactie uitlekken, met sappige ‘primeurs’ als gevolg. Verder befaamd om zijn fotosatires de de plaatselijke politici op de hak nemen.

Happen Naar de Baas richt zich in eerste instantie op onderwerpen die met voetblaclub Heracles te maken hebben, maar biedt daarnaast algemeen Almelo’s nieuws. Strak vormgegeven, de toon is snedig en gekleurd (de burgemeester is een ‘burgermuts’). Tevens uithangbord van een mediabedrijf.

De in Procedures en pistolen genoemde John Eshuis, de juridisch adviseur van onder anderen Ayse O., heeft op zijn eigen website ook een plekje ingeruimd om de gemeente Almelo op tal van onderwerpen op de vingers te tikken. Vaak met een verwijzing naar het bestuursrecht, vaak over casussen waarin hijzelf een rol speelt als juridische tegenpartij (zonder dat erbij te vermelden).