Links naar tv-programma's

Tv-programma's spelen een grote rol in Procedures en pistolen. De gijzeling zelf kreeg als nieuwsfeit meteen veel aandacht in de media, daarna zou de tv nog herhaaldelijk belangrijk blijken voor de beeldvorming over met name de gemeente. Zembla was zelfs bepalend in het publieke debat. Hieronder vindt u de links naar de programma's die in het boek aan de orde komen.

Netwerk (NCRV), 16 juni 2008 Onder andere met straatinterviews met de juridisch adviseur van de familie O., John Eshuis, een zoon en een neef van Ahmet O.

EenVandaag (TROS), 18 juni 2008 ‘Begrip voor gijzelnemer Almelo’ Twee ondernemers, onder wie eigenares Henny ter Avest van kinderspeelparadijs Dollepret annex partycentrum Aylin, beklagen zich over de gemeente.

RTL Boulevard, 18 september 2008 Het item met onder anderen Peter R. de Vries en Jan-Hein Kuijpers Almeloos alarm

Zembla (VARA), 23 november 2008 De welhaast roemruchte uitzending Gijzeling in Almelo.

Pauw en Witteman (VARA), 26 november 2008 Burgemeester Menno Knip en Ayse O. zijn te gast.

Vrouw & Paard (VARA), 30 oktober 2009 Panel van vrouwelijke opniemakers (Barbara Barend, Carrie, Hassnae Bouazza, Heleen Mees) onder leiding van Hanneke Groenteman. Aanleiding voor het eerste item is de negenjarige celstraf waartoe Ahmet O. eerder die week is veroordeeld.

De uitzendingen van In de Wandelgangen (RTV Oost) van 24 november 2008 (gesprek met burgemeester Knip), 25 november 2008 (Jan Medendorp in gesprek met wethouder Sjoers) en 12 december 2008 (met burgemeester Menno Knip, Ayse O. en juridisch adviseur John Eshuis) staan niet meer online.