Blog
Ambtenaar aangevallen met klauwhamer

Opnieuw geweld in het stadhuis van Almelo. Op 6 februari 2013 slaat een verwarde man een ambtenaar neer met een klauwhamer. Direct daarna wordt de man overmeesterd door een gemeentemedewerker, die later zal verklaren dat de man plotseling agressief werd, maar na zijn daad ook meteen weer was gekalmeerd. De neergeslagen ambtenaar wordt met zwaar hoofdletsel naar de intensive care in Enschede gebracht. Hij lijkt een toevallig slachtoffer te zijn en geen relatie te hebben met de dader, die bij al de politie bekend is als iemand met psychische problemen. Of de man een specifieke drijfveer had om naar het stadhuis te gaan, is vooralsnog niet bekend.
Mede vanwege de herinnering aan de gijzeling van 2008 brengt het incident hevige emotie teweeg bij het gemeentepersoneel. Op tv en internet verschijnen beelden van een plas bloed bij de receptie.
De dag erna steekt minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk de ambtenaren een hart onder de riem middels een videoboodschap. Ter bevordering van de gemoedsrust van de medewerkers wordt de publiekshal van het stadhuis een aantal dagen extra streng beveiligd.