Blog

Ahmet Okci uitgezet naar Turkije

Ahmet Okci, de man die in 2008 vijf mensen gijzelde in het stadhuis van Almelo, is in de eerste week van februari uitgezet naar Turkije.

De Turks-Koerdische Okci beschikte aanvankelijk over een verblijfsvergunning, maar is na zijn veroordeling tot ongewenst vreemdeling verklaard. Om deze reden moest hij Nederland direct verlaten na ontslag uit de gevangenis.

Artikel

Overijssels Boek van het Jaar 2013

ZWOLLE - Een mooie prijs voor Procedures en pistolen, met prachtige woorden van de jury. Op 13 maart 2014 ontving Mirjam Pool uit handen van gedeputeerde voor Cultuur Hester Maij de prijs voor het Overijssels Boek van het Jaar in de categorie non-fictie.

De vijf leden tellende jury was unaniem in zijn oordeel en kwam met het volgende rapport:

Juryrapport ‘Procedures en pistolen’

Blog

Reactie op juridisch adviseur Eshuis

‘Procedures en pistolen en de kunst van het weglaten’ is de kop die juridisch adviseur John Eshuis op zijn website geeft aan zijn kritische beschrijving van mijn boek.
Eshuis’ uitgebreide kritiek kunt op opzoeken op zijn website. Ik volsta hier met een algemene reactie.

Blog

RTV-Oost: OM nam bewust risico gijzeling Almelo

(Bron: rtvoost.nl) Er zijn bewust risico's genomen in Almelo, tijdens de gijzeling van wethouder Kuiper en vier ambtenaren. Agenten kregen de bevoegdheid te schieten als zich een incident zou voordoen in de ruimte waar de gijzeling plaatshad. Dat blijkt uit een reconstructie in het het boek: 'Procedures en pistolen' van Mirjam Pool. Ook blijkt dat de Twentse arrestatie-eenheid niet getraind was op gijzelingszaken.

Blog

'Het is gewoon shit' - de woede van ex-wethouder Kuiper

Voormalig wethouder Kuiper heeft nog steeds behoorlijk last van de gijzeling. Op zijn weblog stort hij regelmatig zijn hart uit. Onderstaande bijdrage, met een alleszeggende titel, is van 21 februari 2013. Woede en frustratie.

Blog

Ambtenaar aangevallen met klauwhamer

Opnieuw geweld in het stadhuis van Almelo. Op 6 februari 2013 slaat een verwarde man een ambtenaar neer met een klauwhamer. Direct daarna wordt de man overmeesterd door een gemeentemedewerker, die later zal verklaren dat de man plotseling agressief werd, maar na zijn daad ook meteen weer was gekalmeerd. De neergeslagen ambtenaar wordt met zwaar hoofdletsel naar de intensive care in Enschede gebracht. Hij lijkt een toevallig slachtoffer te zijn en geen relatie te hebben met de dader, die bij al de politie bekend is als iemand met psychische problemen.