Auteur en werk
blog
Mirjam Pool | za, 05/04/2019 - 14:59

Een valse herdenking

Dodenherdenking, een aantal jaar geleden. Ik weet niet meer precies welk jaar, maar het was een jaar waarin ik op de vierde mei in Almelo was.

De bijeenkomst aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein werd opgeluisterd door zang. Een vrouwenkoor zette in. En meteen al ging het mis.

De kelen konden de open ruimte niet aan, misschien ook bogen ze onder het gewicht van de ceremonie. Het koor klonk iel, bracht zichzelf uit balans met valse tonen, dreef steeds verder af van de melodie.

Mirjam Pool | wo, 11/21/2018 - 18:26

Over het Gulle Goed in de Groene Amsterdammer

In het kader van de Barbara Ehrenreich-reportagewedstrijd mocht ik een reportage maken voor de Groene Amsterdammer. Ik ging ervoor naar Almelo, naar een plek die velen in die stad (nog) niet kennen maar waar ondertussen in het verborgene goed werk wordt verzet.

Kringloop het Gulle Goed helpt arme mensen spotgoedkoop aan spullen én fungeert als een toevlucht in nood, bij honger of bij (geld)zorgen.

Mirjam Pool | wo, 10/12/2016 - 13:04

Brandkast

Ik hoorde een knal die leek op een botsing. Daarna bleef het stil. Ik ging naar de galerij en zag beneden, op de parkeerplaats, een zwarte doos liggen met de omvang van een koffer die nog net mee mag in de vliegtuigcabine. Het ding was van metaal en had een deur die was opengesprongen. Erin en eromheen lagen doosjes die op medicijndoosjes leken.

Mirjam Pool | ma, 02/15/2016 - 18:39

Ahmet Okci uitgezet naar Turkije

Ahmet Okci, de man die in 2008 vijf mensen gijzelde in het stadhuis van Almelo, is in de eerste week van februari uitgezet naar Turkije.

De Turks-Koerdische Okci beschikte aanvankelijk over een verblijfsvergunning, maar is na zijn veroordeling tot ongewenst vreemdeling verklaard. Om deze reden moest hij Nederland direct verlaten na ontslag uit de gevangenis.

Anoniem (niet gecontroleerd) | vr, 03/14/2014 - 07:57

Overijssels Boek van het Jaar 2013

ZWOLLE - Een mooie prijs voor Procedures en pistolen, met prachtige woorden van de jury. Op 13 maart 2014 ontving Mirjam Pool uit handen van gedeputeerde voor Cultuur Hester Maij de prijs voor het Overijssels Boek van het Jaar in de categorie non-fictie.

De vijf leden tellende jury was unaniem in zijn oordeel en kwam met het volgende rapport:

Juryrapport ‘Procedures en pistolen’

Mirjam Pool | do, 05/16/2013 - 10:13

RTV-Oost: OM nam bewust risico gijzeling Almelo

(Bron: rtvoost.nl) Er zijn bewust risico's genomen in Almelo, tijdens de gijzeling van wethouder Kuiper en vier ambtenaren. Agenten kregen de bevoegdheid te schieten als zich een incident zou voordoen in de ruimte waar de gijzeling plaatshad. Dat blijkt uit een reconstructie in het het boek: 'Procedures en pistolen' van Mirjam Pool. Ook blijkt dat de Twentse arrestatie-eenheid niet getraind was op gijzelingszaken.

Mirjam Pool | za, 02/09/2013 - 17:02

Ambtenaar aangevallen met klauwhamer

Opnieuw geweld in het stadhuis van Almelo. Op 6 februari 2013 slaat een verwarde man een ambtenaar neer met een klauwhamer. Direct daarna wordt de man overmeesterd door een gemeentemedewerker, die later zal verklaren dat de man plotseling agressief werd, maar na zijn daad ook meteen weer was gekalmeerd. De neergeslagen ambtenaar wordt met zwaar hoofdletsel naar de intensive care in Enschede gebracht. Hij lijkt een toevallig slachtoffer te zijn en geen relatie te hebben met de dader, die bij al de politie bekend is als iemand met psychische problemen.

Pagina's